In de cloud, één Twentse overheid

ProfielfotoWouter Steen 12-02-2016

Eén toegang voor verschillende gemeenten naar verschillende systemen, dat is het belangrijkste voordeel van de pilot TwenteCloud. Met de start van de pilot is een belangrijke randvoorwaarde voor de Twentse overheden gecreëerd om meer samen te gaan werken.

Ellen Nauta, burgemeester van Hof van Twente en bestuurlijk kartrekker van dit project legt uit: “Momenteel zijn er voorbeelden te noemen waarbij medewerkers zeven keer moeten inloggen om met evenzoveel systemen te werken. Met de pilot TwenteCloud brengen we dat terug tot één inlog voor de gebruikers van de deelnemende partijen. Daarnaast biedt de pilot mogelijkheden om informatie beter te verspreiden. We hadden een zandweg voor het delen van informatie, met de pilot is dat een asfaltweg geworden”, aldus Ellen Nauta.

Deelnemers aan de pilot TwenteCloud zijn Almelo, Borne, Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Hof van

Twente, Losser, Oldenzaal, Twenterand, Hellendoorn, Regio Twente en GBT. Het project is opgepakt vanuit SSNT, het Shared Services Netwerk Twente. Ambtelijk opdrachtgever vanuit de kring van secretarissen is Hennie van Rinsum, gemeentesecretaris van Oldenzaal.