Twentebedrijf: van, vóór en dóór de Twentse gemeenten

ProfielfotoJelle Stronks 21-05-2015

Actief op bedrijfsvoering, beleidsuitvoering en expertise-uitwisseling.

Het Twentebedrijf wordt faciliterend aan de Twentse gemeenten op het gebied van samenwerking en uitvoering van gemeentelijke taken. Twentebedrijf i.o. levert expertise, capaciteit, taakuitvoering, diensten en producten in de domeinen:

  • Bedrijfsvoering;
  • Beleidsuitvoering;
  • Expertise-uitwisseling.

Drie brede begrippen die in het komende jaar, bij het vullen van het Twentebedrijf concreet worden. In opdracht van de Twentse secretarissenkring is inmiddels gestart met het ontwikkelen van een bedrijfsplan.

Wat betekent het voor mij?
Wat betekent het Twentebedrijf voor mij, wat zijn de vertrekpunten, wie doen er mee en wanneer gaat het Twentebedrijf van start? Allemaal vragen, die gedeeltelijk wel en gedeeltelijk ook nog niet beantwoord kunnen worden, omdat hierover nog wordt gesproken. Op www.twentebedrijf.nl vind je meer informatie. Duidelijk is wel dat het Twentebedrijf de logische landingsplaats is voor alle samenwerkingen van de 14 Twentse gemeenten. Het Twentebedrijf wordt in stappen gebouwd op basis van het zogenaamde coalition of the willing (samenwerking 2 – 14 gemeenten).

Welke route volgen we?
De Kring van Twentse secretarissen heeft een kwartiermaker aangesteld voor het Twentebedrijf. De kwartiermaker is Arie van Eck, gemeentesecretaris van Rijssen-Holten. Hij is verantwoordelijk voor het oprichten en inrichten van het Twentebedrijf. Planvorming en besluitvorming vinden dit jaar plaats.

We zoeken jouw ervaring!
Onder regie van de kwartiermaker wordt gewerkt aan het bedrijfsplan. Hierbij roepen we graag jouw hulp in. Het maken van het plan is een vorm van co-creatie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van werkateliers en met behulp van het digitale platform www.twentebedrijf.nl moet het bedrijfsplan op een interactieve manier tot stand komen. Het eerste werkatelier heeft plaatsgevonden op 17 april jl. Vandaag start het “wikipedia-achtige proces”, door de publicatie van een eerste versie van het bedrijfsplan in wording. Op 5 juni van 09.00-14.00 uur wordt het tweede werkatelier gehouden. We zijn op zoek naar jouw kennis en ervaring bij het laden van het Twentebedrijf. We nodigen je graag uit om deel te nemen aan het wikipedia-proces (via www.twentebedrijf.nl) en aan het tweede werkatelier. Aanmelden kan via Anja Elfrink (a.elferink@regiotwente.nl).

Informatie
www.twentebedrijf.nl en/of bij je gemeentesecretaris