Bestuursovereenkomst platform Werken voor de Twentse Overheid ondertekend

ProfielfotoJelle Stronks 03-03-2015

Woensdag 28 januari was het moment daar, de ondertekening van de bestuursovereenkomst platform Werken voor de Twentse Overheid. Een mooi resultaat na een periode van intensief samenwerken door alle aangesloten Twentse overheidsorganisaties.

Het platform Werken voor de Twentse Overheid is voortgekomen uit het programma Shared Services Netwerk Twente (SSNT). Gebaseerd op de bestuurlijke afspraken die zijn vastgelegd in het Communiqué van Zenderen en bedoeld om de samenwerking in Twente op het terrein van de bedrijfsvoering te stimuleren en te faciliteren.

Platform WvdTO
Het platform WvdTO is een netwerkorganisatie met een lichte vorm van coördinatie en ondersteuning voor samenwerking op het gebied van:

  • Een interne arbeidsmarkt
  • Trainingen
  • Samenwerking oploopbaanproducten en –diensten
  • Arbeidsmediation

Met de instemming en besluitvorming van de op- en inrichting van het platform Werken voor de Twentse Overheid is per 1 januari 2015 de programmafase afgerond en de fase van uitvoering en beheer gestart. Regio Twente treedt hierbij op als gastheerorganisatie.

Twee nieuwe gezichten platform Werken voor de Twentse Overheid 
De nieuwe coördinator van het platform is Karin Zuidgeest. Zij start vanaf 9 maart parttime (2 tot 3 dagen per week) en vanaf 30 maart volledig. Jorien Coster en Karin van der Wilk gaan aan de slag als ondersteuners. Jorien is al werkzaam binnen Werken voor de Twentse Overheid (Twentse School) en Karin van der Wilk is per 1 maart gestart. Op een later moment - live of in een nieuwsbrief - stellen de dames zich nog verder voor. 

Met deze grotendeels nieuwe bezetting nadert ook een moment van overdracht en afscheid van Manon Jannink en Henriëtte Oosterhuis. We zijn deze dames dankbaar voor hun mooie bijdragen aan Werken voor de Twentse Overheid en hebben de komende periode uiteraard aandacht voor een goede overdracht en gepast afscheid.   

Twente heeft met deze ondertekening een mooie stap gezet in samenwerking. Door het platform worden er volop kansen gecreëerd voor de in totaal 6000 ambtenaren, wordt kwetsbaarheid verminderd en biedt het intern tal van kwaliteitsimpulsen op diverse terreinen. Twente mag met recht trots zijn op dit bereikte resultaat.