Arbeidsmediation Twente vanaf nu inzetbaar

ProfielfotoBenedict Tijhuis 23-10-2014

De afgelopen periode is hard gewerkt aan Twentse samenwerking op het gebied van arbeidsmediation. En mét resultaat: Arbeidsmediation Twente is gestart!

Binnen Werken voor de Twentse Overheid is een pool van arbeidsmediators actief. De arbeidsmediators zijn in dienst bij één van de samenwerkende organisaties en kunnen tegen een vast uurtarief worden ingezet bij de Twentse overheidsorganisaties. De arbeidsmediators zijn afgelopen voorjaar opgeleid en vanaf nu inzetbaar.

Bij arbeidsmediation bemiddelt de mediator als onafhankelijke derde, tussen partijen waarbij een bepaalde situatie of conflict dreigt te escaleren. De mediator helpt de partijen om een voor alle partijen aanvaardbare oplossing te vinden, door de (veelal verstoorde) communicatie tussen de partijen weer op gang te brengen en andere invalshoeken te bieden bij het zoeken naar die oplossing. De in te zetten arbeidsmediation spitst zich toe op de relatie werkgever, werknemer en tussen medewerkers onderling. Voorbeelden hiervan zijn teammediation, samenwerkingsconflicten, conflicten over re-integratie, exitgesprekken of reorganisatieconflicten.

Is er een situatie ontstaan waarbij je graag arbeidsmediation wilt inzetten? Of wil je eerst meer informatie over de werkwijze van arbeidsmediation, neem dan contact op met je P&O adviseur. Meer weten of nieuwsgierig naar de Twentse arbeidsmediators, kijk dan op:

www.werkenvoordetwentseoverheid.nl.

Training Arbeidsmediationvaardigheden

Door de Twentse School wordt sinds afgelopen najaar de training Arbeidsmediationvaardigheden aangeboden aan P&O adviseurs en leidinggevenden. Doel hiervan is om hen kennis te laten maken met conflicterkenning, -herkenning, -hantering en –verwijzing.