100 werkplekken beschikbaar tijdens de Regionale Dag van de Mobiliteit

ProfielfotoJelle Stronks 06-08-2014

Op 2 oktober wordt in Twente en de Achterhoek de regionale Dag van de Mobiliteit georganiseerd. Tijdens deze dag openen organisaties uit verschillende sectoren voor één dag hun deuren voor elkaars werknemers. Medewerkers krijgen de mogelijkheid om bij een andere organisatie mee te lopen, mee te kijken en te gaan werken in een andere werkomgeving, in een andere functie. Verschillende organisaties uit de regio hebben samen 100 werkplekken beschikbaar voor deze dag.

Deelnemende organisaties
Zorginstellingen uit Twente en Achterhoek, maar ook banken en uitzendbureaus hebben werkplekken beschikbaar gesteld. Vanuit de samenwerkende organisaties van Werken voor de Twentse Overheid

(www.werkenvoordetwentseoverheid.nl) hebben 8 gemeenten in totaal 25 (!) werkplekken aangeboden (Haaksbergen, Hof van Twente, Almelo, Noaberkracht, Enschede, Hellendoorn, Rijssen-Holten en Hengelo). Een heel mooi resultaat! In totaal zijn er 100 werkplekken beschikbaar uit bijna 25 organisaties. De functies lopen uiteen tussen zorg en techniek tot HR en communicatie. Medewerkers van de deelnemende organisaties worden de komende periode gematcht met de werkplekken.

Stimuleren van uitwisseling
In het licht van de transities binnen de (semi) overheid en in de sector zorg en welzijn is wendbaarheid van professionals belangrijk. Dat betekent voor sommige medewerkers dat hun manier van werken zal veranderen en dat verbindingen gezocht moeten worden met collega’s uit andere organisaties en andere werkvelden. Met het oog daarop stimuleert WGV Zorg en Welzijn deze uitwisseling, in de vorm van de Dag van de Mobiliteit, tussen professionals, niet alleen binnen de sector, maar ook daarbuiten.