NetWERKsessie 12 juni 2014

ProfielfotoJelle Stronks 23-06-2014

Donderdagmiddag 12 juni zijn de P&O-ers van de deelnemende organisaties binnen Werken voor de Twentse Overheid samengekomen voor een netWERKsessie. Een middag met, aldus de deelnemers, veel enthousiasme en energie!

Het doel van de netWERKsessie was ‘ontmoeten, verbinden, inspireren en stappen zetten’. Dit door op een interactieve en concrete manier thema’s binnen Werken voor de Twentse Overheid uit te diepen. Waterschap Vechtstromen stelde haar locatie ter beschikking en deze paste perfect bij (het programma van) de middag.

Na een welkom en introductie door één van de ambtelijk opdrachtgevers, Bjørn van den Brink (gemeentesecretaris Wierden), was het woord aan Lucas van Wees, Vice President Human Resources  Commercial & Global bij KLM. Met de crisis binnen de luchtvaartmaatschappij stond KLM rond 2008 voor grote uitdagingen. Uitdagingen met gevolgen voor het personeel, recruitment, mobiliteit en loopbaanontwikkeling. Lucas vertelde ons hoe de KLM om is gegaan met deze uitdagingen, de successen hiervan, maar ook de valkuilen. Niet als ultiem voorbeeld, wel om ons te prikkelen en te inspireren. De aanwezige collega’s legden mooi de parallellen met de uitdagingen binnen de eigen organisaties en de samenwerking daar tussen.

Een kop koffie met wat lekkers later gingen de collega’s (zo’n 40) aan 6 verschillende tafels met 6 verschillende thema’s met elkaar in gesprek. Iedere tafel netjes gedekt met een kleed. Niet voor de mooi, maar om met de aanwezige stiften op te schrijven. Na 25 minuten rouleerden de verschillende groepjes en werd er in nieuwe samenstellingen over een volgend thema gesproken. In korte tijd werd er op deze manier veel opgehaald over de wensen, verwachtingen en richting van Werken voor de Twentse Overheid. Bij ieder thema werden de collega’s uitgenodigd zich op te geven om voor een verdere uitwerking van het thema vaker samen te komen.

Na een plenaire terugkoppeling van de 6 ‘tafeldames’ (gespreksleider per tafel) was het ‘officiële’ programma ten einde en stond er een hapje en drankje klaar.

Voor de aanwezige deelnemers volgt een verslag met ook een inhoudelijke terugkoppeling en voorstel voor de indeling van de verschillende werkgroepen Werken voor de Twentse Overheid. Was je niet aanwezig, maar wil je dit verslag wel ontvangen? Dat kan! Mail Sabine van der Veen (projectleider Werken voor de Twentse Overheid) dit verzoek.